Posts

Showing posts from June, 2011

Tired~

Image
Hari nie. . aku rasa sgt TIRED! bukan badan.. tapi benak fikiran fikiran aku penuh sarat dgn perkara y membebankan aku cari punca... dan puncalah itu y membuatkan nafas aku tersekat2 ya allah. . . semampunya aku ingin menjerit!!!! dan tatkala ini baru aku sedar rupanya aku sangat lemah. .  aku hanya mampu berdoa agar kekalutan ini kembali pulih aku tidak pernah minta apa2 tapi biarkan aku bebas tersenyum janganlah berterusan membunuh jiwa yang semakin kecil ini abah. . . Deqyah rindukan abah ada orang buli Deqyah abah  

USTAZ GHAZALI HASBULLAH. (Saat terakhir bersama abah)

Image
Entah lah. . aku tak tahu nak mulakan dari mana. Tapi kerinduan dalam hati membuatkan aku ingin menulis sesuatu. Abah. . Deqyah Rindukan abah. Deqyah bukan tak Redha allah ambil Abah dari kami. Deqyah Cuma Rindu. Deqyah rindukan abah. . . Hari pertama aku dapat tahu abah masuk hospital pusrawi. Dalam hati aku tak berhenti berdoa. Semoga allah permudahkan segalanya. Dan bila abah kena transfer dekat hospital selayang. Dalam hati. Aku fikir mungkin sakit abah tak berapa teruk. Aku bersyukur. Alhamdulillah. Dan saat aku dapat tengok abah dekat emergency. Abah senyum. Abah cakap “ doa kan abah sehat ye..” pastu abah minta aku sapukan minyak dekat perut abah. Aku rasa perut abah keras sangat. Ermm.. tak sampai 5 minit aku sapu minyak kat perut abah. Security tu kecoh je. Wat mata macam nak makan orang. Seb bek aku takde silat. Kalau ada. Aku dah pang! Dia sekali. Saborlah! Deqyah baru je tengok abah. Tapi. Sebelum balik tue. Deqyah sempat ceom abah. Pastu say sorry kat security tue. Hurm