Sudi tak Polow Deqyah? wink2~

Friday, October 21, 2011

Rindu menduga kesabaran~


Isnin, selasa, rabu, khamis, jumaat…. Sabtu?
Yuhuuuuu! My tayunk balik.
But.. baru je nak loncat2 eppy.
 Ermmmm… dia xdapat blk lak minggu nie.
 Kerja!
Sedikit kecewa. Tapi aku accept dgn hati yang terbuka.
 Rindu? Boleh aku jerit kat sini banyak2? Agrhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!.
Itu lah dia luahan hati aku.
Terpaksalah kira balik hari
 sabtu- sabtu minggu depan.
Its ok!
Syg ok je… “ syg kan cool” hehehehe.

3 bulan menjadi seorang isteri
Hari ni, aku mula faham sedikit demi sedikit
Apa yang kakak ipar aku maksudkan
Putar balik waktu masa aku nikah
Toink! Toink!
Pas selesai nikah and kenduri comel2
Kakak ipar aku (kak mah) dtg polok aku kuat2
And dia nangis
Masa tu dia peluk aku..
 dia pesan “ hidup berumah tangga ni, banyak sgt ujian. Kuatkan hati. banyakkan sabar.”
Mase tu, aku xde lah paham sangat
Sebab pale aku nie blur cikit
Hekhekhek…
Tapi.. skunk.. aku semakin faham
Hidup berumah tangga very complicated!
Tapi sweet! Hehehe
Best tau gado2.. pastu men pujuk2
Dapat bunga. Hehehehe.
Pat2 la kawen bg sesape y lum kawen tue
Hehehe.. ~peace~
Tapi ktorg selalu gado men2 je
Tapi.. walau pun my asben ade silat
Dia selalu kalah ngan aku
Selalu kena tumbuk
Kena lempang.. (lempang2 manje)
Kena tolak sampai jatuh
Tapi aku tau…
Dia kesian kat aku
Klo dia bagi aku betul2
Sure aku terlekat kat dinding
Nyway.. aku ada ayat penyelamat
“tak baik buli ibu mengandung”
Ehehehehehehehe.
Klo mcm agak nak panas je..
Shhhhh~ diam je jgn cakap pape
Nanti dia senyap sendiri
Tak pun polok dia kuat2
Hohohohoho.
Nyway..
 tanggungjawab seorang isteri sangat besar
And kita kena selalu bersikap matang dan terbuka
Bak kata alang “ Deqyah bukan budak kecik lagi. Yah kena jadi matang. Sebab yah dah jadi isteri orang. Dan bakal jadi ibu.”
Ye alang.. aku yang selalu akur
Tapi selalu jadi si degil
Hehehe

Abang. . .
Sayang memang nakal
Tapi syg selalu cuba berubah jadi baik untuk abang dan bakal anak kita
Sayang tau sayang degil
Tapi hari2 syg belajar mcm mana nak jadi good wife
Tapi abg jgn risau ea
Walau pun kt dok jauh
Tapi syg akan selalu jaga diri untuk abg
And syg tau batas syg sebagai seorg isteri
Abg jaga hati ngan mata untuk syg ea..
Love u~

mungkin kata2 syg agak poyo. . .
tapi andainya suatu hari nanti syg pergi dulu sblm abg
biarlah kata2 poyo syg nie menjadi perantara Rindu~

1 comment:

  1. suka saya baca...dr hati seorg isteri...saya teringin nak jumpa you all....pasangan yg sgt bahagia...semoga allah kuatkan haty deqyah serta suami...

    ReplyDelete

Me selalu Bace, Sume Yg awak Tulis. . .

Follow Post Terbaru Dari Kami