Sudi tak Polow Deqyah? wink2~

Monday, October 10, 2011

hidup adalah simple!


Hidup ea. . .
hakikatnya hidup ni simple jerpp
tapi ramai diantara kita yang menjadikan kehidupan ni
its very complicated
Deqyah selalu pegang 1 perkara
"benda kecik. klo pikir beso! akan jadi perkara yang sangat membebankan"
but... " benda beso. klo pikir kicik punye hal. insyaallah allah akan mudahkan."
pokok pangkal hati
and cara kita mengelola kehidupan
ehemmmm~
mcm hebat lak kehidupan Deqyah ea
hohohoho
~ ku adalah si naif~
nyway.. kesah silam! kegagalan!
its normal
semua orang ada
klo takde itu yang tak normal
hekhekhek
apa yang penting sifat berani untuk melakukan perubahan
coz, kenangan dan kesah lalu
bagi Deqyah seperti air sungai yang mengalir
ibarat masa yang telah berlalu
tak mungkin dapat di miliki lagi
hari ini lah yang harus kita hargai
di mana kita berada
dan dengan siapa kita bersama!
apa yang paling harus dikesalkan
apabila kita terus berada di takuk kegagalan dan takut untuk pandang ke masa hadapan
 orang yang takde impian dan harapan
sama lah macam mayat hidup!
aiyorkkkkk... jangan macam tu ea
hati kena kuat
sebab allah duga kita mengikut kemampuan kita
kena banyak sabar
sebab sabar itu antara sifat orang yang beriman
and satu lagi sifat yang paling Deqyah suka!
wat toyeeee jeee!
macam hati kering ler
fikir2kan.. dan selamat berjuang untuk hidup
pe pun.. tiada yang sempurna di dalam dunia nie
but. . . harusnya kita berusaha untuk menjadi diantara yang sempurna
tangisan itu perlu untuk meredakan beban hati
tapi untuk selalu bersedih 
so bad!
out dulu ea. . .
nanti encik somi balik umah xkemas lagi
mcm mana nak tawan hati suami?
hihihihihi
next time kita citer mcm mana nak tawan hati suami ea
walau pun Den xde pengalaman!
hekhekehek
terjah aje...
da daaaaa.. 
ops! salam

~jangan jahat, tapi nakal tu sweet : )~

No comments:

Post a Comment

Me selalu Bace, Sume Yg awak Tulis. . .

Follow Post Terbaru Dari Kami